Home

Over onze cattery

Katers

Poezen

Kittens

Verwacht

Exotics

Fotoboek

Rood & Zo

Gastenboek

Contact

Links


Barrenger Gnome Alone
V: Rushlight Limited Edition
M: Lovejoy Ninetta Crummles
 
Geboren 14 juni 2006 - gestorven 30 december 2006
 
Gnome Alone, we hadden hem Philo genoemd had een aangeboren afwijking. Hij bleek een scheur in het middenrif te hebben. Philo heeft een spoedoperatie ondergaan vlak na Kerst. Deze operatie was succesvol, maar Philo knapte niet op. 3 Dagen na de operatie bleek dat hij inmiddels FIP had ontwikkeld en daardoor heel erg ziek was geworden.
 
Het was onmogelijk hier van te genezen en om verder lijden te besparen hebben we de moeilijke beslissing genomen om hem te laten gaan.
 
Het is zo oneerlijk, hij was net een half jaar oud. We hebben hem maar 3 maanden mogen hebben. We missen dat vrolijke mannetje met zijn donkerrode pyjama tekening.
 


Ginger Toy's Orinocoflow
V: Umberto Katrin
M: Brananshan's Scarlet Whiskers
 
Geboren 02 apri 2006 - gestorven 22 mei 2010
 
Op een moeilijk te begrijpen manier moeten we Ori missen. Haar kittens zouden door een keizersnee verlost worden omdat bleek dat haar kleintjes veel te groot waren om op natuurlijke manier te komen. Tijdens het klaarmaken voor de operatie, toen Ori al onder narcose was, moest ze braken. Ori stikte in haar eigen braaksel. De dierenartsen hebben er alles aan gedaan om haar te redden maar dat is niet gelukt. Het ging ook allemaal heel erg snel. Gelukkig konden haar kittens op tijd gered worden en zijn liefdevol verzorgd door oma Bella Carlotta.
 
Ori was de ondeugd van ons rode volk. Dikke vriendjes met Red Rex en ze had een hechte band met haar moeder Scarlet. Ze heeft in totaal 3 nestjes gekregen. In het eerste nestje kreeg ze 7 rode kittens (van Rex), haar 2e nestje was ook al zo'n enorm nest, maar liefst 8 stuks (ook van Rex en ook alles rood). Met haar laatste nestje hebben we 3 rode kittens gekregen. Deze kittens zijn door Bella Carlotta groot gebracht.
 
Het doet zeer. We keken zo uit naar Ori met haar kleintjes. We zullen haar nooit vergeten.
 


Op 15 Juli 2013 heb ik afscheid moeten nemen van mijn allergrootste vriend Fresco. 2 weken voor zijn 26e verjaardag vonden we hem in stal met een gebroken been. Door een trap de week ervoor door een ander paard op de wei, is er zeer waarschijnlijk een breuk ontstaan net boven zijn linker knie. Met overeind komen na gelegen te hebben is zijn bovenbeen gebroken en was er geen enkele optie meer. Ik mis hem. Hij is geboren op 29 juli 1987 en vanaf zijn 2e zijn we samen geweest.
 
Lieve Fresco, bedankt voor al die mooie jaren. We hebben zoveel met elkaar beleefd. Dank je wel voor je trouw, geduld en de vele uren samen. Ik draag je in mijn hart lieve Fres.
 


Ginger Toy's Eponine (BRId - mackerel ghostmarking)
V: CH Felidae's Pacal
M: Cronk-Y-Voddy's Balvenie
 
Geboren 13 februari 2001 - Gestorven 26 november 2013
 
Na bijna 13 te zijn geworden hebben we afscheid moeten nemen van Eponine. Het was een zware beslissing, maar ze was ziek. Een foto liet zien dat er een gezwel in haar borstkas aanwezig was. Voordat ze verder zou aftakelen hebben we besloten om haar te laten gaan. Ze was een mooie brit met een streep patroon. Ze had geweldige mooie ronde donkere ogen. Zelfs nog op oudere leeftijd. Lieve Eponine, je was ons eerste Ginger Toy kitten waar we bijzonder trots op waren.
 
Eponine heeft in juli 2002 haar eerste nestje gehad. Vader van de kittens was CH Felidae's Charlie. Er werden 4 kittens geboren. 2 kittens ticked creme (poes en kater), 1 rode gestreept katertje en 1 ticked rood poesje. Dit rode ticked poesje, Bella Carlotta hebben we gehouden. Haar 2e nestje heeft ze in juni 2004 gekregen, dit bestond uit maar 1 poesje. Vader van het kitten was Tom van de Katse Duinen. Haar derde nestje, bestaande uit 2 rode katers en 1 rood poesje, is geboren op 23 maart 2005. Vader van het drietal is Catwoman's Here I am! van Angelique Schook.
 


Cronk-Y-Voddy's Balvenie (BRId - met ghostmarking)
V: INT.CH. Sevqili Kedi's Arwin
M: Cronk-Y-Voddy's Candra
 
Geb.datum: 27.02.1999 - Gestorven 31 Januari 2014
 
Balvenie, onze eerste Brits Korhaar dame is op een maandje na 15 jaar geworden. Haar grootste hobby was eten en knuffels halen. Maar toen het eten minder werd begonnen we te vermoeden dat er wat aan de hand was. Een bloedtest bij de dierenarts wees uit dat ze bloedarmoede en nierfalen had. Ook haar hartje had het zwaar te verduren. Lieve muis we hebben je laten gaan. Met jou is alles begonnen, we zijn zo blij dat je in ons leven gekomen bent.
 
Balvenie heeft in feb. 2001 een nestje gehad. Er werden 4 rode kittens geboren!!!! 3 poesjes en 1 katertje, waarvan we 1 poesje (Eponine) gehouden hebben.
 
Balvenie was een heel zachtaardige poes, die het heerlijk vond om flink geknuffeld te worden. Ze heeft een grote lege plek achter gelaten.
 


Int.Ch. Piperswood Red Rex (BRId - blotched ghostmarking)
V: G CH Dubolly Reddy Steady Glow
M: Vectensian Red Sky
 
Geb.datum: 03.05.2006 - Gestorven 10 april 2015
 
Onze diep rode engelse gentleman Rex met een enorm spinvermogen. Bijna 9 jaar geworden. Je bent veel te vroeg gegaan lieve vriend. Net na Pasen merkten we pas dat je helemaal niet in orde was. Wat heb je dat voor ons verborgen gehouden. Je had nierfalen, zo erg dat een behandeling niet meer mogelijk was. We missen je enorm vent. Je was een kitten oppasser, vriendjes met iedereenn. Je leeft nog voort in de kinderen die je gekregen hebt met Ori, Ruby en Hazel die ook veelal jou mooie gestreepte pyjama hadden.
 

AmariŽ Red Planet (BRId - blotched ghostmarking)
V: GIC Aziz The Camelkeeper from Faroe, CZ
M: CH Cronk-Y-Voddy's Queen Amidala
 
Geb.datum: 20.09.2003 - Gestorven 14 november 2015
 
Lieve Ruby we hebben je moeten laten gaan. Bij Ruby constateerden we in september 2015 mammatumoren. Omdat haar longen nog schoon waren hebben we haar laten opereren. Wetende dat deze smerige tumoren weer terug zouden kunnen keren. Het ging alleen zo snel. Binnen 2 maanden begon ze wat benauwder te worden en haar buikje was ook niet mooi glad meer. We hebben het even aangezien maar op een gegeven moment was het tijd. Lieve Ruby je hebt 5 mooie nestjes gekregen waarvoor we je heel erg dankbaar zijn. We gaan je missen lieve dame.
 
Ruby heeft in totaal 5 nestjes gehad,haar eerste nestje in 2005 gaf 4 mooie kittens, 2 rode katertjes blotched en 2 poesjes prachtig spot. Haar 2e nestje heeft ze gekregen in maart 2006. Ook dit keer waren het er 4. 2 katertjes creme en 2 katertjes rood, waarvan 1 prachtig blotched. Haar derde nestje van november 2007 van Rex gaf ons weer een kwartet; 2 poesjes rood blotched, 1 poesje creme blotched en 1 katertje creme. In maart 2009 kreeg ze haar 4e nestje, ook dit keer van Rex. Het waren maar liefst 6 kittens. Allemaal rood gemarmerd, 3 poesjes en 3 katertjes. Op 23 mei 2011 is haar 5e nestje geboren. Helaas dit keer met keizersnee omdat de weeen niet meer op gang kwamen. Er zijn er 5 geboren, waarvan 2 creme tabby blotched katertjes, 2 rood tabby blotched katertjes en 1 langhaar red tabby blotched katertje. Vader van de kittens is Cronk-Y-voddy's Bing - creme tabby blotched (agouti) Met dit laatste nestje van Ruby hebben wij ons eerste nestje echte tabby's gekregen. Tobias hebben we uit dit nestje gehouden.

Felidae's Pacal (BRId - met ghostmarking)
V: CH Cabriole's Paddington Bear
M: Chicane van het Racecircuit
 
Geb.datum: 26.04.1999 - Gestorven op 13 September 2016
 
Pacal was een zeer lieve aanhankelijke kater. Hij was onze tweede Brit. Samen met Balvenie zijn we onze cattery begonnen. In zijn jonge jaren heeft hij ca 50 nakomelingen gekregen. Hij was zo bijzonder. In de laatste jaren was hij de enige die in de tuin los mog lopen. Zo deed hij dan zijn rondje en genoot van het zonnetje vlak bij huis. Tijdens het klussen was hij altijd van de partij. Hij heeft een hoge leeftijd bereikt en daar zijn we bijzonder dankbaar voor. Het afscheid was zwaar maar onze lieve Pacallieballie was op en we moesten je laten gaan. We missen je lieve kerel. Voor altijd in ons hart.
 


Ginger Toy's Bella Carlotta (BRId - ticked ghostmarking)
S: CH Felidae's Charlie
D: Ginger Toy's Eponine
 
Geb.datum : 01.07.2002 - Gestorven op 8 Mei 2017
 
Onze 'Grand Diva' Bella mocht bijna 15 jaar oud worden. We zagen je echt oud worden lieve Bel. Je begon al heel stram door huis te lopen en op een gegeven moment wilde je niet meer eten en drinken. Toen was het genoeg. Bella was onze eerste ticked brit met prachtige kleine oortjes en een super dikke vacht. Je was niet echt een schootkat maar op jou manier kwam je regelmatig een knuffel halen. We noemde je ook wel een onze 'haat'kat want je kon best een nors gezicht trekken. Je hebt 3 kleine nestjes gekregen met in totaal maar 3 rode jongens, daarnaast heb je je volledig gegeven toen je de 3 kittens van Ori geadopteerd heb. Wat waren we enorm trots op je. Je wordt gemist.

 

Felidae's Pacal (BRId - met ghostmarking)
V: CH Cabriole's Paddington Bear
M: Chicane van het Racecircuit
 
Geb.datum: 26.04.1999 - Gestorven op 13 September 2016
 
Pacal was een zeer lieve aanhankelijke kater. Hij was onze tweede Brit. Samen met Balvenie zijn we onze cattery begonnen. In zijn jonge jaren heeft hij ca 50 nakomelingen gekregen. Hij was zo bijzonder. In de laatste jaren was hij de enige die in de tuin los mog lopen. Zo deed hij dan zijn rondje en genoot van het zonnetje vlak bij huis. Tijdens het klussen was hij altijd van de partij. Hij heeft een hoge leeftijd bereikt en daar zijn we bijzonder dankbaar voor. Het afscheid was zwaar maar onze lieve Pacallieballie was op en we moesten je laten gaan. We missen je lieve kerel. Voor altijd in ons hart.
 


Ginger Ally van Zummeren (BRId 22)
V: Zidane Britabby *PL
M: Gaia Gajus British Red CZ
 
Geb.datum : 31.08.2017 - Gestorven op 14 Februai 2018
 
Woren schieten te kort. Zo jong, nog geen 9 maanden oud werd dit mooie meisje waar we zo lang op gewacht hadden getroffen door de grootste schrik van iedere kattenliefhebber. Op de een op andere dag was je ziek. Twee dagen later hebben we je moeten laten gaan. Het is niet eerlijk lieverd, je was de vrolijke ondeugende noot in huis. Samen met je vriendinnetje Udine stoof je door huis. Je was nog maar nauwelijks 3 maanden bij ons. Het was verschrikkelijk moeilijk om je te laten gaan. We hebben verdriet.